Od projektu přes montáž po dotaci: Jak probíhá instalace fotovoltaické elekrárny na vaši střechu?

Provedeme vás instalací fotovoltaické elektrárny pro váš dům krok po kroku:

1) Společně vybereme nejlepší řešení

Rozhodli jste se, že solární energie z vlastní fotovoltaické elektrárny je správná volba? Skvěle! Ozvěte se nám:

Společně probereme vaše očekávání i možnosti, které máte. Připravíme pro vás cenovou nabídku a tu vám pošleme e-mailem. Abyste měli klid a čas si ji projít.

Přemýšlíte, komu svěřit celý proces instalace fotovoltaického systému? Přečtěte si 3 + 1 důvod, proč vsadit na fotovoltaiku od innogy.

2) Zajistíme technickou obhlídku

Když pro vás bude naše nabídka zajímavá, zajistíme technickou obhlídku nemovitosti. Po ní vám dáme vědět, jak by konkrétně vypadala realizace a na kolik solární elektrárna přijde.

 

3) Připravíme smlouvu

Následně připravíme návrh smlouvy a vy ji podepíšete. Poté vám dorazí zálohová faktura na uhrazení 50 % z ceny díla.

 

4) Postaráme se o papírování

Papírování a byrokracie jsou na nás! Podáme místo vás žádost o připojení k distribuční soustavě u příslušného distributora. Pak zpracujeme projektovou dokumentaci a pošleme vám ji ke schválení.

 

5) Fotovoltaiku nainstalujeme

Dopředu si připravíme všechen potřebný materiál a komponenty pro vaši fotovoltaickou elektrárnu. Pak už si s vámi jen domluvíme termín a postaráme se o montáž fotovoltaiky. Po ní místo vás požádáme příslušného distributora o výměnu elektroměru, domluvíme termín spuštění, zaškolíme vás a vše vám předáme do užívání.

6) Podáme žádost o dotaci

Po uhrazení konečné faktury za vás podáme žádost o dotaci a po jejím schválení vám příslušná částka dorazí na účet.

Celý proces od prvního kontaktu až po vyřízení dotace a zaslání peněz na účet obvykle trvá 4 až 5 měsíců. A to kvůli lhůtám u distributorů elektrické energie a lhůtám pro vyřízení dotace. Samotná montáž fotovoltaické elektrárny na vaši střechu obvykle trvá 2 až 3 dny.

 

Zpět na blogové články